U Potočare stižu prve zvanice, među njima delegacija SBB-a i ambasador Lars-Gunar Vigemark

avaz.ba

U Memorijalni centar u Potočarima već je stiglo nekoliko visokih zvanica, među kojima je i delegacija Saveza za bolju budućnost BiH.

U ime SBB-a u Memorijalni centar Potočari došli su Damir Arnaut, Ismir Jusko i Mirsad Isaković, a pridružit će im se i potpredsjednica ove stranke Adisa Arapović-Omerbegović s mužem Adisom Arapovićem.

U Potočarima je danas, između ostalih, i komesarka za ljudska prava Vijeća Evrope Dunja Mijatović, predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić, kao i šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini, ambasador Lars-Gunar Vigemark (Lars Gunnar-Wigemark). Dženazi 35 žrtava srebreničkog genocida prisustvovat će i visoki predstavnik Valentin Incko (Inzko), srbijanski političar Čedomir Jovanović, kao i ambasadorica SAD Morin Kormak (Maureen Cormack).

Podsjećamo, predviđeno je da komemoracija počne u 11 sati intoniranjem himne Bosne i Hercegovine i obraćanjem zvanica, nakon čega će uslijediti odavanje počasti i polaganje cvijeća za žrtve genocida.

Među identificiranim žrtvama koje će biti ukopane ove godine su i četvorica maloljetnika, a riječ je o dječacima koji su imali 16 i 17 godina kada su ubijeni.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...