22:22

U akciju potrage za dvije osobe koje se nalaze negdje na prostoru Lukomira uključuje se i Federalna uprava civilne zaštite, potvrdio je za Avaz direktor FUCZ Fahrudin Solak. 

– Ekipe upravo pakuju opremu i odmah polaze. U potrazi će sudjelovati Federalna uprava sa Službom za evakuacije u nepristupačnim terenima i Sarajevo Offroad klub sa velikim džipovima. Kreće pet vozila i dva tima FUCZ-a, kako bismo se pokušali probiti do Lukomira – kazao nam je Solak, koji će i lično učestvovati u akciji.

21:15

Akcijom rukovodi Kantonalna uprava civilne zaštite. 

– Radi se o mladiću od 22 godine i djevojci koji su obavijestili porodicu da se nalaze u nekoj kolibi. Nakon toga su ugasili mobitel jer su prijavili da imaju malo baterije. Radi se o vrlo opasnom terenu zbog prisustva divljih životinja, ali i velikih nanosa snijega, a već u narednom trenutku dočeka vas kamenjar pa ne možete koristiti ni sanke – kazao je Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) koji je pozvao na oprez tokom potrage.

20:55

Kako je saopćeno putem Facebooka, prvi tim nije u mogućnosti probiti se putem prema Lukomiru zbog nanosa snijega. Iz Dugog polka tim spasilaca je krenuo pješke sa svom potrebnom opremom.

20:15

Na širem lokalitetu Lukomira na Bjelašnici u toku je akcija potrage za dvije osobe koje su izgubljene i nalaze se na nepoznatom lokalitetu, kazali su iz Gorske službe spašavanja Sarajevo (GSS).

Gorskoj službi spašavanja dojava o nestalim osobama stigla je od članova porodice.

– Poziv je došao od porodice, a Operativni Centar Kantonalne uprave civilne zaštite (KUCZ) potvrdio je akciju. Jedan tim je na terenu, a dva tima spasilaca dolaze na ispomoć iz Sarajeva – saopćeno je iz GSS-a.

U akciji je trenutno jedno terensko vozilo i dvoje motornih sanki.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – U potraga se uključuje i Offroad klub sa pet džipova / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.