Migrantska kriza, kako su je mnogi nazvali već odavno je pogodila naš grad. Ukoliko se odlučite krenuti od autobusne stanice, prema gradu srest ćete ih na svakom koraku. Skoro svaka klupa u parku je postala njihov posjed. Dalje, dok se nastavlja prema Aleji, možete vidjeti improvizirani migrantski kamp “Borići”.

Međutim, nisu migrnti za to krivi. Dok oni bježe od rata, ekonomskih krizi i sl. nailaze na prepreke, i na granice koje im ne dozvoljavaju dalje, iako im je cilj EU, pa su primorani ostati u Bosni i Hercegovini, tačnije Bihaću ili Velikoj Kladuši.

Proteklih mjeseci, od kad je započela priča oko migrantske krize, naš portal je pisao i izvještavao o svemu šta se dešava u gradu Bihaću. Od migrantskih tuča, napada hladnim oružjem itd.

Jutros je na e-mail adresu portala biscani.net stigla fotografija na kojoj se vidi da je migrnt, ili više njih, našlo novu lokaciju u gradu Bihaću za prenoćište, ili možda novi boravak. Radi se o šetalištu u bihaćkom naselju Bakšaiš.

Kakva je sudbina migranata u Bihaću, ali i samih Bišćana, vremenom će se pokazati. Hoće li “gosti” sa Istoka postati novi građani ovog grada, ostaje da vidimo.