U požaru porodične kuće u naselju Ivanjska u Bosanskoj Krupi smrtno je stradala jedna osoba što je utvrđeno dolaskom vatrogasaca, a onda i pripadnika policije. Prema riječima očevidaca, tijelo je bilo ugljenisano.

Prema izvještaju Profesionalne vatrogasne jedinice Bosanska Krupa dva su se požara dogodila u Bosanskoj Krupi, a obje dojave su bile oko 8 sati.

Na području Bosanske Krupe u ulici Goraždanska bb dojavljen je požar stambenog objekta. Na lice mjesta upućeno je vozilo sa dva vatrogasca. Po dolasku na lice mjesta utvrđeno je da je zbog povezanosti dimnjaka sa drvenom oplatom u plafonu došlo do njenog zapaljenja te širenja požara.

Brzom akcijom pripadnika PVJ požar je lokaliziran te spriječeno njegovo širene na susjedne objekte. Pričinjena je veća materijalna šteta, a povrijeđenih nije bilo.

Samo par minuta kasnije od strane policijske uprave Bosanska Krupa dojavljen je požar na stambenom objektu u naselju Ivanjska. Na lice mjesta upućen je drugi tim PVJ Općine Bosanska Krupa vozilo sa dva vatrogasca i jednim vozilom te je angažirano i Dobrovoljno vatrogasno društvo Otoka iz Bosanske Otoke sa jednim vozilo i tri vatrogasca.

Po dolasku na lice mjesta zajedno sa pripadnicima MUP-a konstatirano je da je požar u fazi samogašenja te da nema potrebe za intervencijom vatrogasaca. Pretragom objekta ustanovljeno da je jedna prostorija (dnevni boravak) potpuno izgorjela te je došlo do prenošenja požara na ostale prostorije.

U prostoriji zahvaćenom požarom pronađeni su posmrtni ostaci odrasle osobe za koju se pretpostavlja da je korisnik objekta.

Po završetku akcije gašenja na objektu su od strane pripadnika MUP-a Unsko-sanskog kantona poduzete istražne radnje u vezi utvrđivanja uzroka požara.

I ovom prilikom PVJ Bosanska Krupa apelira na stanovništvo da u periodu nižih temperatura obratite pažnju na mjere opreza u objektima tokom loženja i odlaganja materijala za loženje.

Izvor: avaz