U krugu firme “Herceg” u Srebreniku danas je u probni rad pušten prvi tunel za dezinfekciju, koji će tokom sutrašnjeg dana biti predat Domu zdravlja Srebrenik. Tunel za dezinfekciju služit će građanima koji će, dolazeći u Dom zdravlja, imati mogućnost da izvrše djelotvornu dezinfekciju i time smanje mogućnost zaraze koronavirusom.  

Kako smo saznali od Nihada Omerovića, gradonačelnika Srebrenika i komandanta Štaba civilne zaštite, tunel za dezinfekciju izgrađen je zahvaljujući domaćem znanju, kreativnosti i organizaciji, ali i pomoći srebreničkih privrednika.

– Tunel će funkcionirati na principu senzora. U gradu bi ubrzo trebala biti postavljena još tri ovakva tunela, koji će omogućiti dezinfekciju mnogo većeg broja građana. Postavit ćemo ih na najfrekventnijim mjestima u gradu – kazao nam je Omerović.

Inače, u Srebreniku, koji se nalazi na vrlo frekventnoj dionici puta od Tuzle prema Brčkom i Orašju, nadležni čine sve kako bi se pripremili za iznenađenja koja sa sobom nosi zaraza koronavirusom.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – U probni rad pušten tunel za dezinfekciju na principu senzora / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.