U protekla 24 sata testirano je 118 novih uzoraka, a kod 28 osoba je potvrđen koronavirus, rekao je Davor Pehar član Federalnog štaba civilne zaštite i direktor Tavoda za javno zdravstvo FBiH.

– 11 ih se bilježi u HNK, 9 u Tuzlanskom kantonu, 4 u KS, 2 u ZDK i po jedan u ZHK i BPK. Zaključno sa današnjim danom u FBiH je testirano 885 osoba, a a Covid-19 je potvrđen kod 124 osobe -rekao je Pehar.

Uskoro opširnije…

Najviše oboljelih je registrirano u HNK 44, ZHK 18, TK 18, KS 17, ZDK 10, USK 8, BPK 6, PK 1 i SBK 1. U Livanjskom kantonu još nema potvrđenih slučajeva. 

– Također su potvrđeni uvezeni slučajevi iz zemalja Evrope, Italija, Njemačka, Švicarska, Srbija, Austrija, Turska i SAD. Lokalna transmisija je registrirana u četiri kantona HNK, ZHK, USK i BPK – rekao je Pehar. 

Pod zdravtsvenim nadzorom je više od 35.000 osoba u FBiH i očekuje se da će taj broj rasti. Ovih dana iz zdravstvenog nadzora izlaze prve osobe koje su stavljene pod ovu mjeru. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – U protekla 24 sata u FBiH potvrđeno 28 oboljelih od koronavirusa / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.