Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Službi za mikrobiologiju Bolnice Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 475 laboratorijskih uzorka. Koronavirus potvrđen je kod jedne osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Banja Luke. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.395 slučaja koronavirusa, a preminulo je ukupno 110 osoba kod kojih je potvrđen koronavirus. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 873 osoba, a testirano je 26.822 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih je 102, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 33, a u općim bolnicama 69. Na Odjeljenju COVID 19 UКC-a RS hospitalizovano je 26 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok je u izolaciji pet pacijenta. Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 106.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 2.363 osobe, a nadzor je završen kod 32.845 osoba.

Izvor: Avaz.ba