U RS-u na izbore izašlo 57,26 posto birača, u FBiH 51,1 posto, a u Brčko distriktu 46,81

Srna

U Republici Srpskoj je na današnjim općim izborima, izuzimajući općine sa malim procentom birača, glasalo 57,26 posto, u Federaciji BiH 51,1 posto, a u Brčko distriktu 46,81 posto birača sa pravom glasa, rekao je predsjednik Centralne izborne komisije BiH Branko Petrić.

Petrić je na konferenciji za novinare u Sarajevu naveo da je na opće izbore u BiH, prema nepotpunim podacima, izašlo 1.733.000 ili 53,26 posto birača.

Prema njegovim riječima, na nepotvrđenim glasačkim listićima glasalo je 3.769 glasača.

Govoreći o tvrdnjama posmatrača o brojnim nepravilnostima na današnjim izborima u BiH, Petrić je istakao da je neko sam sebi dodijelio neku malo značajniju ulogu u izbornom procesu nego što je to dozvoljeno.

“Izlaziti u javnost nedokumentovanim, proizvoljnim, nepovjerljivim i nekakvim katastrofičnim predviđanjima, bez odgovornosti, veoma je neodgovorno i tome ne bi trebalo pridavati preveliki značaj”, tvrdi Petrić.

On je naglasio da su izbori bili i završeni fer i korektno, uprkos tome što su neki predviđali krah izbornog sistema i prije sedam-osam mjeseci govorili da izbora neće biti.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...