U Sanskom Mostu danas je počela dvodnevna 14. Međunarodna konferencija o statusu i pravima osoba sa invaliditetom.

Dio je to kampanje „Djelujmo zajedno”, a u okviru provođenja Strategije za unaprijeđenje prava i položaja ove populacije u Federaciji.

I ove godine u radu Konferencije sudjeluju predstavnici brojnih organizacija i udruženja osoba sa invaliditetom iz nekoliko zemalja, a neki od njih će zbog pandemije učestvovati putem internet platformi.

Prilika je ovo da se ukaže na probleme osoba sa invaliditetom poput zapošljavanja, obrazovanja, liječenja i uopće nepovoljnog statusa i prisutnih predrasuda.

Izvor: RTVUSK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.