U Sarajevu danas počinje Memorijalni malonogometni turnir “Asim Ferhatović Hase”!

sportskevijesti.com

U Sarajevu danas počinje 26. memorijalni malonogometni turnir “Asim Ferhatović-Hase”, koji se održava u maloj dvorani KSC Skenderija u znak sjećanja na legendu Fudbalskog kluba Sarajevo i jednog od najboljih igrača u historiji Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Na ovom turniru nastupit će FK Vratnik Sarajevo, FK Sarajevo, FK Željezničar Sarajevo, FK Olimpik Sarajevo, NK TOŠK Tešanj, FK Slavija Istočno Sarajevo, NK Bosna Visoko kao branilac titule osvajača, i selekcija Sandžaka.

Organizatori su osigurali vrijedne nagrade za učesnike ovogodišnjeg turnira, odnosno, prvo mjesto donijet će 3.000, drugo 2.000, treće 1.000 KM.

Također, igrač koji podsjeća na Asima Ferhatovića dobit će 200 KM, najbolji strijelac 100 KM, a najbolji golman rukavice.

U prvom kolu turnira, danas 22. decembra od 9 sati sastaju se Bosna Visoko i Vratnik Sarajevo, od 10 sati igraju Slavija Istočno Sarajevo i Olimpik Sarajevo, od 11 Sarajevo i reprezentacija Sandžaka, dok od 12 sati se sastaju Željezničar Sarajevo i TOŠK Tešanj.

U nedjelju 23. decembra finalnim i susretom za treće mjesto ovaj turnir završava, kada će uslijediti ceremonija zatvaranja turnira i dodjela pehara i nagrada.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...