Na sastanku državnog operativnog štaba za pitanje migracija u Sarajevu razgovarano je o tome kako bolje zaštiti granicu BiH od ulaska migranata.

Broj graničnih policajaca bit će vraćen na stanje prije izbora, s obzirom na to da je dio policajaca bio angažiran tokom predizborne kampanje, a u narednom periodu će biti napravljen detaljniji plan za zaštitu granica.

Odlučeno je, također, da neće biti dozvoljeno okupljanje i boravak migranata na javnim površinama oko Željezničke stanice u Sarajevu, kao ni podjela hrane. Migranti će biti odvođeni u Ušivak.

“Od sutra će u funkciji biti prihvatni centar u krugu fabrike Bira u Bihaću gdje će biti smješteni migranti za koje nema prostora u Đačkom domu”, rekao je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Broj migranata koji iz Sarajeva idu u Bihać bit će ograničen kapacitetima smještaja za migrante u Bihaću.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.