Popularnu tursku glumicu Ipek Bilgin  publika ima priliku gledati u seriji “Snaha” gdje glumi bogatašicu Esmu Boran.

Foto: Printscreen

Ona je nedavno proslavila svoj 62. rođendan.

Foto: Printscreen

Ona je godinama bila posvećena samo pozorištu, a na televiziji se pojavila tek 2005. godine. Kao dugogodišnja predavačica na glumačkoj Akademiji u Ankari, popularna Esma odgojila je mnoge danas poznate turske glumce.

Foto: Printscreen

No, nakon odlaska u penziju odlučila je promijeniti svoj život. Preselila se iz Ankare u Istanbul, odbacila klasično pozorište i počela snimati serije. 

Foto: Instagram

– Za mene je gluma poput disanja. Ne mogu se zamisliti bez pozorišta, iako ne mogu reći da sam zadovoljna sa stanjem pozorišne scene u Turskoj. Na sreću, među mladim generacijama postoji taj poduzetnički duh zbog kojeg su istanbulska pozorišta i dalje puna gledatelja – priznala je Ipek jednom prilikom. 

Foto: Instagram

Glumica je cijeli svoj život posvetila radu na sebi i na glumačkim projektima, a u tome je imala i iznimnu podršku svoje porodice, supruga Cüneyta Çalışkura, također glumca koji je preminuo 2011. godine. 

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Više saznajte na izvornom linku: – U SERIJI “SNAHA” GLUMI BOGATAŠICU ESMU BORAN: Sad su je uslikali u STVARNOM ŽIVOTU, kupaći kostimi i lagana odjeća, nemoguće da OVAKO IZGLEDA! (FOTO) / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.