Srbijanska policija danas je kaznila čak devet penzionera koji su prekršili zabranu kretanja te ove subote izašli u šetnju. Podsjetimo, u Srbiji je, kao i u Bosni i Hercegovini, na snazi zabrana izlaska osobama starijim od 65 godina, a u sklopu mjera borbe protiv širenja koronavirusa

U Federaciji BiH je zabranjeno i kretanje mlađima od 18 godina. 

Međutim, sunčanoj suboti evidentno nisu mogli odoljeti ni mlađi ni stariji o čemu svjedoče fotografije koje su čitaoci poslali “Avazu”. Osim brojnih penzionera na ulici su čak i djeca koje su stariji izveli u šetnju.

– Mnogi su neodgovorni, može li policija išta uraditi po ovom pitanju. Mnogo djece smo vidjeli i u autima – napisala je čitateljka “Avaza” uz dostavljene fotografije. 

Na naš upit Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kako se policija odnosi prema starijima i djeci koji krše zabranu kretanja, portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić je kazao da policijski službenici postupaju po svim prijavama, kao i prilikom poslova na terenu.

– Sve eventualne prijave koje zaprimi policija, po istim postupa, kao i u slučaju da prilikom obavljanja poslova i zadataka na terenu policijski službenici uoče kršenje naredbi kojima se zabranjuje ili ograničava kretanje – rekao je Hadžiabdić za “Avaz”. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – U šetnji i penzioneri i maloljetnici: Policija postupa po prijavama / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.