U sjeni korona virusa i sve većeg broja migranata, sutra će se održati sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona, 9. redovna iz drugog pokušaja.

Na sjednici će se između ostalog naći Budžet USK za 2020. godinu što je zasigurno javnosti najzanimljiviji i najbitniji dio ove sjednice. Prijedlog Budžeta za 2020. godinu iznosi do sada rekordnih 238. miliona KM. Sutrašnja sjendica će pokazati i da li postoji većina u Skupštini USK s obzirom da je posljednja redovna sjendica održana prije skoro 5 mjeseci.

Vrijedno je izdvojiti, da će se sutra raspravljati i o dugo najavljivanom Zakonu o javno-privatnom partnerstvu, a usvajanjem istog, prema tvrdnjama Vlade USK, stvorit će se pretpostavke za mnoge investicije, jedna od njih bi mogla biti vezana i za Aerodrom Bihać.

Pojedini mediji su najavili da je Zakon o visokom obrazovanju još jedno zadovoljavanje određenih uskogrudnih interesa, o čemu će sigurno biti riječi u toku rasprave o ovom Zakonu, a kompletnu aktivnost možete pratiti na našem portalu.

Posljednja tačka dnevnog reda sjednice, ali i ne najmanje bitna trebala bi biti Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni odluke o utvrđivanju visine premije za 2020. godinu,a vezana je za kategoriju penzionera i visinu premije u iznosu od 5 KM o čemu smo pisali ranije.

Izvor: usn.ba
FOTO : usn.ba