U sklopu manifestacije “JESEN NA GELENDERIMA” danas je upriličeno proglašenje najljepšeg dvorišta i balkona

Grad Bihać/biscani.net

U sklopu manifestacije Jesen na Gelenderima danas je upriličeno proglašenje najljepšeg dvorišta i balkona na osnovu javnog poziva kojeg je raspisao JU Zavod za prostorno uređenje Bihać.

Tako je prvu nagradu osvojila Rasema Nukić, drugo mjesto pripalo je Seadu Zećireviću a trećeplasirana je Habiba Midžić. Novčane nagrade osvojili su Enisa Smajić, Melka Mujakić, Ivan Piljić i Mirjana i Stipe Hamulka.

Komisija za izbor najljepšeg dvorišta i balkona na području Grada Bihaća nakon obilaska svih prijavljenih kandidata, uvažavajući unaprijed definisane kriterije za ocjenjivanje dvorišta i balkona: koncepcija rješenja (kreativnost, originalnost, prostorni odnosi sadržaja), zastupljenost pojedinih vrsta ukrasnog bilja i skladan međusobni odnos, uloženi trud u izbor i njegovanje biljaka, poštivanje tradicije i elemenata našeg podneblja; stručno tehnički principi izgradnje vrtno-tehničkih elemenata (zidovi, ograde, staze, sjenice, kamenjari), uređenje, održavanje i čistoća, odabrala je najljepša dvorišta grada Bihaća za 2018. godinu.

Nagrade pobjednicima i nagrađenima uručio je bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...