U Sloveniji je do 17. januara vakcinom protiv korona virusa vakcinisano oko 42.000 osoba, od kojih su 36 odsto zdravstveni radnici, a zabilježeno je 107 neželjenih efekata, i to na vakcinu kompanije Fajzer, izjavila je danas Marta Grgič Vitek iz slovenačkog Instituta za javno zdravlje.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da su svi neželjeni efekti zabilježeni kod osoba koje su primile Fajzerovu vakcinu, kao i da su u tri slučaja reakcije bile veoma ozbiljne, prenosi portal 24UR.

Ona je kazala da su od ta tri slučaja teške reakcije na Fajzerovu vakcinu dva bila sa smrtnim ishodom i da se radi o osobama sa hroničnim bolestima, a u jednom osobi je pozlilo i onesvijestila se zbog čega je hospitalizovana.

Ipak, dodaje još nije potpuno sigurno da li je vakcina uzrokovala smrtni ishod.

Kada se radi o Moderninim vakcinama, kod osoba koje su je primile nije zabilježena nijedna neželjena reakcija, ali da je do sada dato svega 600 doza te vakcine i da se ne zna da li će Slovenija dobiti još doza.

Izvor: Nezavisne novine

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.