Koronavirus se nemilosrdno širi Evropom pa je doveo do toga da su u mnogim zemljama podignute mjere opreza kako bi se suzbilo njegovo širenje.

Jedna od mjera je odlazak u samoinicijativni ili nametnuti karantin u slučaju povećanog rizika od obolijevanja. Svjetski mediji objavljuju savjete čime se trebate osigurati kako bi što lakše prebrodili moguću kućnu izolaciju.

Za početak, važno je osigurati se osnovnim kuhinjskim namirnicama: brašnom, soli, šećerom i uljem. Uz njih neka se nađu jaja (minimalno 20 komada) i trajno mlijeko. Navedene sastojke možete koristiti kako bi napravili domaći hljeb ili pecivo, a u zalihu je dobro uključiti tost hljeb ili dvopek.

Od preostalih namirnica korisno je obnoviti zalihu pašteta, mesnih narezaka i konzervirane ribe, poput tuna i sardina.

Što se mesa tiče, mljeveno meso je zahvalno budući da je pogodno za izradu različitih jela poput bolonjeza, mesne štruce i ćufti. Uz njega, u zamrzivaču se mogu naći i piletina te zamrznuti riblji proizvodi.

Što se povrća tiče, osigurajte se dvjema namirnicama koje se vrlo jednostavno skladište – krompirom i grahom te onim koje je već prethodno smrznuto, poput mrkve, graška i karfiola.

Za kraj, ne zaboravite na unos ugljikohidrata te kupite dovoljno tjestenine i riže kako bi imali spremne priloge za ukusna jela. Ako ste ljubitelji slatkog, ne zaboravite na svoju listu dodati čokolade i poslastice.

Izvor: usn.ba
Foto: usn.ba