U Sokolović-Koloniji otvoren prvi bankomat ”Intesa Sanpaolo banke”

Cilj Udruženja ISKON je vratiti naselju stari sjaj

Autor:

Udruženje “ISKON – Inicijativa Sokolović Kolonije za opći napredak”, odnosno izvršni direktor “EuroProneta” Fahrudin Budnjo, u saradnji s ”Intesa Sanpaolo bankom” d.d. Bosna i Hercegovina, jučer su u 17:30 sati u ulici Umihana Čuvidina 31 otvorili prvi bankomat.

– Postavljanje jednog bankomata daje optimizam za 8.500 stanovnika Sokolović-Kolonije i početni je korak za vjeru u uređeno i sadržajno življenje. Konačno imamo pozitivne vijesti, za naše komšije – kazao je Fahrudin Budnjo, izvršni direktor “EuroProneta” i predsjednik Udruženja ISKON.

Za stanovnike Sokolović-Kolonije otvaranje bankomata je veoma važan događaj, jer ovo naselje do sada nije imalo nijedan bankomat. Cilj Udruženja ISKON je da Sokolović-Koloniji vrati stari sjaj. 

– Dakle, ovo je za stanovnike ovog naselja jedan vrlo važan događaj budući da brojni stanovnici nisu imali pristup bankomatu. Samim tim, smatramo ovo jednim uspjehom Udruženja ISKON i smatramo da je ovo početak prikazivanja Sokolović-Kolonije u njenom pravom svjetlu. Želio bih zahvaliti svim našim članovima, svim stanovnicima Sokolović-Kolonije, banci ”Intesi Sanpaolo”, koja je prepoznala svoj poslovni interes u ovom slučaju i odlučila se na ovaj korak – kazao je Fahrudin Budnjo.

Udruženje ISKON je formirano prošle godine i broj članova se neprestano povećava. Udruženje ISKON je principijelno, za potrebe Udruženja osnivači ne apliciraju niti žele budžetski novac i to je jedna od najvažnijih odrednica.

– Udruženje je fokusirano na najpotrebnije stvari u svakodnevnom životu, kao što su komunalna infrastruktura, sigurnosna situacija u naselju, kulturni i sportski sadržaji za koje ovo naselje ima potencijal. Naš zadatak je bio da to sve objedinimo i pokušamo da u ovom naselju, na jedan način građanskog aktivizma, prvenstveno radi nas samih, radi naše djece, radi svih ljudi koji ovdje žive, radi privrednika koji ovdje rade svoj posao, popravimo imidž naselja. Ovom prilikom želim pozvati i sve druge poslovne subjekte da obrate pažnju na ovo naselje jer ono zaista ima ogromni potencijal – kazao je Fahrudin Budnjo.

Amel Pintol, PR menadžer Udruženja ISKON, kazao je da su građani Sokolović-Kolonije bili uskraćeni za bankovne usluge te da je ovo jedan pozitivan pomak.

– Udruženje ISKON, koje egzistira na području Sokolović-Kolonije već godinu, ostvarilo je saradnju sa ”Intesa Sanpaolo bankom” na postavljanje prvog bankomata u Sokolović-Koloniji, u naselju koje broji 8.500 stanovnika i kojem su do sada bile uskraćene ove bankovne usluge. Napravili smo jednu pozitivnu priču s našim partnerima iz  ”Intesa Sanpaolo banke” i svakako se radujemo i budućoj saradnji sa istom branšom, ali i drugim granama koji čine naš opseg djelovanja. Ovo je sigurno jedan pozitivan pomak, nastavak pozitivnog trenda koji je iniciralo Udruženje koje obuhvata u potpunosti sve segmente djelovanja koji su usko vezani za lokalnu zajednicu – kazao je Amel Pintol, PR menadžer Udruženja ISKON.

(Autor: Avaz)