Hrvatska i region u nevjerici su zbog zemljotresa koji je u ranim jutarnjim satima pogodio Zagreb. Fotografije koje pristižu iz hrvatske prijestonice jako su potresne, a i vojska je izašla na ulice.

Producent Tomislav Kašljević živi u centru Zagreba, dijelu koji je najviše stradao u zemljotresu.

– Pogodilo me ovo. Živim u tom starom dijelu grada koji je najviše pogođen, jer su tu pretežno te starije zgrade. Panika je, u šoku sam. Glupo mi je pričati o panici i bilo čemu, kada znam šta su ljudi, konkretno u Sarajevu, prošli, pakao. Ali ovo je nešto strašno. Nisam ovo doživio. Teško je objasniti to, kada čuješ da zidovi pucaju, a ne znaš šta se dešava. Meni se krevet raspao od ljuljanja, odozgo crijep… sve mi je u stanu popadalo. U šoku sam i sada mi je knedla u grlu. Da mi se isplakati, bilo bi mi lakše. Prepao sam se, jer ustvari vidiš koliko si mali kada dođeš u tu situaciju, koliko si bespomoćan i jadan – iskren je Kašljević.

Dodaje da se čovjek u tom trenutku brine i o drugima.

– Izvlačio sam komšije. A onda izađeš napolje, minus jedan temperatura, još snijeg pomalo pada. Vojska pomaže da se ulice očiste. Sreća u nesreći je da se to desilo ujutro oko šest kada nije bilo nikoga na cesti. Gromade su padale. Mada na ulicama i nema mnogo ljudi zbog koronavirusa. Ali je sama sreća – zaključuje Kašljević drhtavim glasom.

Kaže da nije moguće da ovo pogađa ovaj narod. 

– Sve zlo od većeg. Ali izdržat ćemo – dodao je na kraju Kašljević.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – U šoku sam, sada vidiš koliko si mali, bespomoćan i jadan / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.