U Srbiji je danas do 18 sati potvrđeno sedam novih slučaja zaraženih koronavirusom, dok su u Hrvatskoj registrirana četiri nova slučaja.

Prema podacima Ministarstva zdravstva Republike Srbije do 18 sati registrirano je ukupno 72 slučaja zaraženih virusom korona.

Danas su do posljednje izvještaja testirani uzorci 39 osoba od kojih je sedam pozitivih, a 32 negativnih na novi koronavirus.

Naveli su da se tri osobe nalaze u izlaciji s lakšom kliničkom slikom, dok su četiri osone zadržane na bolničkom liječenju bez komplikacija i stabilnog opšteg stanja.

U nacionalno referentnoj laboratoriji Instituta Toplak do sada je testirano ukupno 374 osobe koje su ispunjavale kriterije definicije slučaja.

Iz Nacionalnog stožera civilne zaštite kazali su da su u Hrvatskoj potvrđena još četiri nova slučaja oboljelih od koronavirusa, pa je tako broj zaraženih od ovog virusa u Hrvatskoj popeo na 69.

Izvor: Klix.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.