Osoba M. B. iz Skelana kod Srebrenice u zvorničkom Domu zdravlja testirana je na koronavirus, a rezultati su pokazali da je negativna, potvrđeno nam je iz Doma zdravlja u Srebrenici, koji i pored negativnog nalaza ovu osobu drži pod kontrolom.

Ta osoba je prije četiri dana prešla granični prijelaz u Šepku te je s još jednom osobom, koja je stigla iz Češke, u zvorničkom Domu zdravlja podvrgnuta testu. Nasreću, obje osobe su imale negativan test. Iz Doma zdravlja Srebrenica potvrđeno da je osoba iz Skelana koja se u petak testirala – negativna.

Štabovi za vanredne situacije općina Srebrenica i Bratunac, shodno naredbama Vlade RS, morat će pronaći adekvatne prostorije za osobe koje ne poštuju izolaciju, što je naredni korak prije podnošenje krivične prijave.

U ove dvije općine do jučer je bio 250 osoba u kućnoj izolaciji, a očekuje se da će taj broj i dalje rasti.

Sve o koronavirusu čitajte ovdje: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – U Srebrenici testirana jedna osoba na koronavirus / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.