Desanka M. stradala je sinoć u požaru koji je izbio u njenom stanu u naselju Filmski Grad u Beogradu. U stanu preminule žene nađena je veća količina novca. 

Neobično je i da s unutrašnje strane nije bilo ključa, niti je pronađen u stanu na prvom spratu, gdje je starica živjela sama. Prema pričanju komšija, Desanka je bila devizna penzionerka, godinama živjela sama i niko joj nije dolazio u posjetu.

– Nije bila pretjerano druželjubiva, više bi se moglo reći da je bila neprijateljski nastrojena prema svima. Nikad nismo vidjeli bilo koga da joj dolazi u posjetu, ne znamo da li negdje ima djece ili rodbine – priča komšija i dodaje da je Desanka jučer popodne izašla iz bolnice.

Oko devet sati pojavila se mlađa žena, koja se predstavila kao njena unuka, koju niko od Desankinih komšija nikad ranije nije vidio. Skoro nikad nisu primijetili da je bilo ko dolazio kod nje u posjetu, ali se prije nekoliko dana pojavilo i dvoje ljudi koji su tvrdili da su njeni rođaci i rekli su da je ona u bolnici jer je povrijedila nogu.

Sinoć je jedan stanar vidio da su Desanku M. iz bolnice dovezli u kolicima. U njenoj pratnji je bila mlađa žena koja je se i jutros pojavila objašnjavajući da je unuka. Kako pišu srbijanski mediji, ona je policiji rekla da je Desanka insistirala na svoju odgovornost da izađe iz bolnice, iako je povreda zahtijevala da ostane duže.

Rekla je da ju je ona zaključala i odnijela ključ sa sobom, a jutros je došla da joj donese burek za doručak i saznala za tragediju. Stanari pričaju da tragično nastradala žena nije htjela ni sa kim iz komšiluka komunicirati, a ako bi se nekome obratila, to je bilo u svadljivom tonu.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – U stanu pronađene velike pare / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.