Cetinje je od petka oko 15.30 sati netješno nakon što je Vuk Borilović (34) uzeo lovačku pušku i ubio 10 ljudi, među kojima i dvoje djece, a sada sugrađani žale i navode da ovaj pir koji je počinio neće donijeti ništa dobro.

– Ovo što je Borilović napravio to ne može da učini zdrav razum! Pobiti ljude koji ništa nisu krivi, bez razloga, bez upozorenja da će im se nešto desiti… Katastrofa nezapamćena – kaže mještanin Cetinja i dodaje:

– Načinjeno je veliko zlo za koje neko mora da odgovara. Nažalost, bojim se i da pomislim ali ljudi koji su ostali bez najbližih neće ovo moći da podnesu. Borilovići, Martinovići, čija su žena i djeca pobijena, kao i familija Kaluđerović, ispred koje je Nenad navodno pucao u ub.cu, su tri plemstva koja i dalje žive po starim običajima.Sagovornik dodaje da se žitelji Cetinja sada plaše krvne osvete.

– Mi se više plašimo šta će biti nakon ovog nezapamćenog zločina koji je Borilović počinio. Pašće krv i to nas plaši, a već se šuška da ubicinoj ženi i djeci nema povratka na Cetinje – kaže sagovornik i dodaje:

– Čuli smo da su Borilovićeva žena i djeca u šoku nakon što su saznali da je kod kuće Vuk napravio pravi pokolj. Njih je rodbina odmah sklonila iz Herceg Novog gdje su bili na ljetovanju i odvela na nepoznatu lokaciju.

Mještanin Cetinja kaže da je Borilovićeva supruga i djeca nisu u Crnoj Gori.

– Priča se po Cetinju da su oni strahujući od krvne osvete napustili rodnu zemlju i otišli daleko od poznatih lica – kaže sagovornik.

Podsjetimo, Vuk Borilović u petak oko 15.30 sati pobio je 10 ljudi, dok su njegove prve žrtve bili majka i dvojica dječaka starih osam i 11 godina. U piru Borilović je izrešetao svoje komšije, ali i ujaka koji je pokušao da ga spriječi. Borilović je prema navodima crnogorske policije ubijen sa pet hitaca, ali za sada još uvijek nije potvrđeno da li su ga pogodili meci koje je ispalila policija ili Nenad Kaluđerović..

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir