Jedna od najvećih volonterskih akcija pošumljavanja u Bosni i Hercegovini “Let’s do it – milion sadnica za jedan dan” bit će održana u subotu, 24. oktobra na 12 lokacija širom zemlje.

SARAJEVO, 23. oktobra – Ovisno o lokaciji, sadit ćemo razne vrste drveća kao što su četinari, voćkarice i ukrasno drveće.

U Bosanskoj Krupi sadimo lipe zbog toga što se mnogo ljudi u okolici bavi pčelarstvom, u Tuzli drvoredi u školskim dvorištima, u Bijeljini drveće na zemljištu podložnom klizištima, dok se u okolici Sarajeva pošumljava Bjelašnica – tvrde iz Let’s Do It tima.

Izvor: RTV USK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.