U gradskoj izbornoj komisiji Cazin, kažu da su popunili sva biračka mjesta, uprkos činjenici da im određeni broj stranaka nije dostavio imena za određene uglavnom zamjenske pozicije.

Gradska uprava se obavezala da će za provođenje izbora osigurati svu neophodnu zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva, a kako bi se ispunili sve epidemiološke mjere i preporuke neke ranije lokacije biračkih mjesta biće promijenjene. U općini Bosanski Petrovac u kojoj je regiostrovano 6545 glasača glasanje će se obavljati na 17 redovnih biračkih mjesta, uz pomoć 5 mobilnih timova , od kojih je jedan covid tim. Redovni birački odbori su popunjeni, dok se za mobilne čeka na prijedloge stranaka. U predviđenom roku zahtjeve za glasanje putem mobilnog tima podnijelo je 156 starih iznemoglih osoba. U ovoj općini za sada nije osigurana neophoda zaštitne oprema i dezinfekciona sredstva.

Izvor: RTVUSK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.