Novi polaznici ovogodišnje Škole za vodiče Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ u Visokom marljivo rade već skoro mjesec, sve s ciljem što bolje pripreme za finalni ispit, ali i za priključenje najboljoj vodičkoj službi na ovim prostorima i šire.

Ove godine primljeno je 14 polaznika, uglavnom mladih i studenata iz Visokog i okolnih gradova, koji će steći vodička znanja, koja će kasnije primijeniti i u praksi na lokacijama u Bosanskoj dolini piramida, u kojoj se ove godine očekuju rekordne posjete.

– Obuka teče po planu, tako da smo u proteklom periodu imali časove u tunelima Ravne, kao i u parku „Ravne 2“. Jako sam zadovoljan grupom koju smo odabrali između više od stotinu prijava koje smo imali. Vrijedno rade, trude se da nauče prezentacije na svim lokacijama i vjerujem da ćemo i ove godine dobiti nekoliko kvalitetnih vodiča, koji će se pridružiti našoj Vodičkoj službi – kaže koordinator vodiča Fondacije Ajdin Ahmetspahić.

Pred budućim vodičima je još skoro dva mjeseca napornog rada i kvalitetne obuke. Početkom maja oni koji pokažu najviše znanja postat će dio tima Fondacije, imati priliku za sjajnu praksu na lokacijama Fondacije, kao i solidnu zaradu.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – U toku obuka 14 polaznika za buduće vodiče / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.