Na inicijativu grupe unskih skipera predvođenih Ismarom Bajbutovićem i njegovom suprugom Senadom, u posjetilačkoj zoni Štrbački buk Nacionalnog parka „Una“, danas je postavljena spomen-ploča rahmetli Senadu Zuliću – Bijelom, pioniru raftinga i sportisti grada Bihaća čime je simbolično obilježen njegov lik i djelo…

Na taj su način još jednom odali počast svom prijatelju koji je preminuo prije godinu dana, a od kojeg su tokom godina zajedničkog rada mnogo toga naučili. Amar Bajbutović, dugogodišnji prijatelj Senada Zulića ističe da je ovo bila Senadova ideja kako bi se ovjekovječio trenutak kada je na Uni pokrenut rafting. Bilo je to 1996. po povratku s Olimpijade u SAD-a gdje je otkrio i naučio dosta o raftingu na divljim vodama.

Izvor: RTV USK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.