Povodom krivične prijave podnijete protiv Miladina Kovačevića zbog krivičnog djela zlostavljanje i mučenje i krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti na štetu Tine T., danas je u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu ispitana Tina T.

– Oštećena T. T. je izjavila da je 16. septembra oko 1 čas poslije ponoći, po prethodnom dogovoru sa osumnjičenim M. K. došla u stan u kojem je on boravio gdje su se i posvađali, da bi je potom osumnjičeni desnom rukom uhvatio za kosu, a potom oborio na pod i tako je vukao po hodniku zgrade od ulaznih vrata stana do lifta, sve vrijeme izgovarajući prijetnje upućene oštećenoj, te joj je, dok ju je držao za kosu, otvorenom šakom udario šamar u predjelu desne strane lica, a zatim i pesnicom u predjelu desne strane glave, nakon čega je naglo pustio, usljed čega je ona glavom udarila u pod – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Takođe je, kako je navedeno u saopštenju, ispričala da je odmah potom taksijem otišla kod svoje sestre T. T, koja je ispitana u svojstvu svedoka, kao i da je u predmetnom događaju zadobila tjelesne povrede u predjelu glave ali da je ljekarsku pomoć potražila nakon dva dana jer joj je tada postajalo sve lošije. Krivičnom gonjenju se pridružila i istakla je imovinskopravni zahtjev.

– Svjedokinja T.T. je izjavila da nema neposrednih saznanja o događaju jer istom nije prisustvovala, ali da je oštećena, njena rođena sestra T.T., te noći došla u njen stan oko 03.00 sata, da je bila uplakana i da joj je rekla da ju je pretukao osumnjičeni M.K., da je oštećena bila uznemirana i pod stresom i da je sve vrijeme plakala, da je i pored molbe oštećene da događaj ne prijavljuje policiji zbog straha da će je osumnjičeni M. K. ubiti, to ipak učinila i da je policija ubrzo došla. Svjedokinja je navela i da joj je oštećena detaljno opisala na koji način ju je osumnjičeni tukao i prijetnje koje joj je izrekao. Također je navela da je primjetila da je oštećena imala povrede u predjelu vrata i obje noge, da je bila otečena, kao i da joj se žalila da je boli glava – navodi se u saopštenju.

U daljem toku dokaznog postupka tužilaštvo će narediti medicinsko vještačenje tjelesnih povreda oštećene, pribaviti video zapise sigurnosnih kamera i po potrebi preduzeti i druge radnje radi potpunog i pravilnog utvrđivanja činjeniničnog stanja, nakon čega će donijeti odluku u skladu sa zakonikom o krivičnom postupku.

Izvor:Oslobođenje.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.