U Tuzli održano takmičenje u brzom jedenju hrenovki

24h.ba
Danas je u "Bingo City Centru" u Tuzli održano takmičenje u brzom jedenju hrenovki. Takmičari su imali zadatak da u dvije minute pojedu što više kobasica od pilećeg mesa. Sponzor takmičenja bila je Mesna industrija "Ovako".

Danas je u “Bingo City Centru” u Tuzli održano takmičenje u brzom jedenju hrenovki. Takmičari su imali zadatak da u dvije minute pojedu što više kobasica od pilećeg mesa. Sponzor takmičenja bila je Mesna industrija “Ovako”.

Samo takmičenje održano je u tri kruga, po deset učesnika, a svakom od njih ponuđeno je po 30 hrenovki. Takmičari su, u prosjeku, jeli po desetak ili više hrenovki, a među najuspješnijima bili su oni koji su pojeli 12, 14 ili 18 hrenovki.

Pobjednik takmičenja je Adnan Čirak, koji je uspio u dvije minute pojesti 19 hrenovki.

– Volim da jedem tako da mi ovo i nije bio težak izazov, mogao sam još hrenovki pojesti – izjavio je Čirak, nakon što je proglašen za pobjednika.

Pobjednik je dobio mobitel Huawei Mate. Kompanija „Ovako“ je podijelila više od 500 utješnih nagrada.

– Svi se žele okušati u takmičenju, ovo je lijepo druženje. Postoji tendencija da se i u Banjoj Luci organizira takmičenje – kazao je Denis Huseinbegović, jedan od organizatora.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...