Prema redovnom izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) u posljednja 24 sata zabilježeno je sedam krivičnih djela, tri narušavanja javnog reda i mira, te sedam saobraćajnih nezgoda na podurčju USK.

Po jedno krivično djelo je bilo u Cazinu, Sanskom Mostu i Bosanskoj Krupi, a u pitanju su oštećenje tuđe stvari, krivotvorenje isprave i nasilje u porodici. Po dva krivična djela su zabilježena u Ključu i Velikoj Kladuši, a radi se o nasilju u porodici, krivotvorenju isprava i neovlaštenoj proizvodnji i stavljanju u promet opojnih droga.

Javni red i mir je narušen tri puta i to u Cazinu dva puta – drsko ponašanje i fizički napad, te Velikoj Kladuši jednom, u pitanju je bio fizički napad.

Kada je u pitanju sigurnost saobraćaja, u izvještaju se navodi sedam saobraćajnih nezgoda, od toga u Bihaću jedna u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede, u Cazinu četiri sa dvije lakše povrijeđene osobe, te po jedna u Bužimu i Velikoj Kladuši bez povrijeđenih osoba.

Autor: Biscani.net