Kantonalni štab civilne zaštite Unsko-sanskog kantona i Krizni štab Ministarstva zdravstva USK obavještavaju:

– U Sarajevo, u referentnu laboratoriju, sa područja Unsko-sanskog kantona, jučer je poslano 79 uzoraka za testiranje na koronavirus. Rezultati testova pokazali su osam pozitivnih na koronavirus, potvrdila je ministrica zdravstva USK dr. Nermina Ćemalović.

Riječ je o tri osobe iz Cazina, jednoj osobi iz Bihaća, dvije osobe iz Bosanske Krupe i dvije osobe iz Velike Kladuše.

U Kantonalnoj bolnici u Bihaću je trenutno 12 pacijenata, od toga 10 pozitivnih na koronavirus a jedan pacijent pod sumnjom. U jedinici intenzivnog liječenja jedan pacijent je na respiratoru, kazao je dr. Hajrudin Havić, direktor bolnice u Bihaću.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.