Ilustracija
U većem dijelu BiH saobraća se po vlažnom kolovozu, učestali odroni kamenja

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta

Avaz.ba

Od danas se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavlja saobraćaj za putnička vozila.

Za vrijeme radova putnička vozila koristit će alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija. Teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase, kao i do sada, koristit će putni pravac Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Zbog izvođenja radova na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Bojnik (A-1, smjer Vlakovo-Jošanica), do kraja ovog mjeseca saobraća se usporeno-jednom trakom. Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku su radovi na magistralnom putu M-18 Kladanj-Podpaklenik, a na mjestu radova postavljena je svjetlosna signalizacija.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona vozila u oba smjera.

Na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima u toku je izgradnja kružnog toka, zbog čega se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), M-2 prolaz kroz Neum, M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac. M-4 Teslić-Karuše i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac).

U većem dijelu BiH saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apeliramo na sve vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prijelazi Ivanica-Gornji Brgat i Bosanski Novi-Dvor (za vrijeme obustave, omogućen je prelazak pješaka i biciklista). Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

(Autor: Avaz)