Home Izaberi grad Velika Kladuša U Velikoj Kladuši boravili ministri Kajtazović I Nuhić

U Velikoj Kladuši boravili ministri Kajtazović I Nuhić

21
0

Ministri se sastali s načelnikom Behrićem, te posjetili Dom zdravlja i preduzeće Kolmix d.o.o

– Kantonalni ministri Ibrahim Kajtazović i Tahir Nuhić boravili su u radnoj posjeti općini Velika Kladuša. U okviru posjete sastali su se sa načelnikom Edinom Behrićem, te posjetili Dom zdravlja i preduzeće Kolmix d.o.o.

Direktor Kolmixa Nedžad Mezildžić upoznao je goste sa poslovanjem preduzeća i planovima, te na koji način bi resorno ministarstvo moglo pomoći oko rješavanja određenih problema. Istaknuo je da mu ne treba finansijska već svojevrsna savjetodavna pomoć, te da se iznađe mogućnost kako bi se ubrzalo izdavanje potrebne dokumentacije za proširenje proizvodnog pogona na koju ovo preduzeće već duže čeka.

Posjeta Kolmixu iskorištena je i za obilazak proizvodnih pogona i upoznavanje sa asortimanom, proizvodnim procesom kao i sa lokacijom planiranog proširenja pogona, koje će omogućiti novo zapošljavanje i novu zaradu, a u tom kontekstu veliku korist će imati ne samo lokalna zajednica, već i kanton.

Nakon susreta u Kolmixu ministri Kajtazović i Nuhić su u zgradi Općine se susreli s načelnikom Edinom Behrićem. Povod je bio uručenje urbanističke saglasnosti koja je osnova za pokretanje projekta regulacije rijeke Kladušnice i rijeke Grabarske koje su jako bitne u projektu izgradnje kanalizacionog sistema u Velikoj Kladuši.

Urbanističku saglasnost načelniku Behriću dodijelio je ministar građenja, prostornog uređenja i zaštite okoline USK-a Tahir Nuhić.

Po okončanju sastanka u zgradi Općine, učesnici su potom posjetili Dom zdravlja s obzirom na to da je ova ustanova uključena u projekt poboljšanja energetske efikasnosti, kojeg realiziraju Općina, Ministarstvo zdravstva i socijalne politike i UNDP. Prema projektu, za novu kotlovnicu Doma zdravlja UNDP će izdvojiti 50 hiljada KM, a Općina Velika Kladuša i Ministarstvo zdravstva i socijalne politike po 25 hiljada KM.

Delegacija je obišla prostorije gdje je smještena kotlovnica, te ih je vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Lirija Jusufović upoznala sa najnovijim aktivnostima oko realizacije ovog projekta.

Istaknuto je da se implementacija projekta odvija po planu, a kako je naglasio načelnik Behrić, Općina je svoj dio obaveza već ispunila. Sastanak sa v.d. direktoricom Doma zdravlja iskorišten je i za razgovor o stanju, problemima, planovima i novim projektima ove zdravstvene ustanove.

//RADIOVKLADUSA.BA