U Velikoj Kladuši nema svečane atmosfere: Načelnik općine Fikret Abdić ne želi obilježiti godišnjicu 5. Korpusa

usn.ba
Nakon što su radnici JKP Komunalije jučer u ulici Zuhdije Žalića u Velikoj Kladuši uklonili transparent koji simbolizira tekovine 5. korpusa, danas smo zatražili komentare tamošnjih političkih stranaka. Kako su nam u svojim izjavama kazali, ovakvi potezi su bili očekivani, znajući da je na čelu lokalne vlasti osuđeni ratni zločinac Fikret Abdić i Laburistička stranka koja zastupa njegove ideale.

Iako nam je svoj komentar obećao i Enver Pehlić, nezavisni vijećnik, do njega nismo uspjeli doći.

Lokalne vlasti su, ne samo uklanjanjem plakata, već i na druge načine opstruirale aktivnosti vezane za obilježavanje godišnjice 5. korpusa.Tome u prilog govori i to da je Radio Velika Kalduša uskratio gostovanje u programu ratnom komandantu Nijazu Miljkoviću iz Organizacionog odbora za obilježavanje ove ljubilarne godišnjice.

Vršilac dužnosti direktora JP Radio Velika Kladuša Adis Purić iako je bio ponuđen da nam da obrazloženje, obratio se saopćenjem. Navodi da u programu ove medijske kuće nikad dosada nije emitovan sličan sadržaj zbog, kako ističe, specifičnosti lokalne zajednice, a u svjetlu dešavanja u proteklom ratu.

Navode da zbog toga nisu osigurali termin, ali da će, ukoliko bude organizirano obilježavanje 25. godišnjice 5. korpusa na području ove općine popratiti takav događaj i o tome izvijestiti javnost.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...