Istražioci Sektora kriminalističke policije i policijske stanice Velika Kladuša prije nekoliko dana su uzvršili pretres kuće, pratećih objekata i pokretnih stvari koje koristi osoba iz mjesta Šestanovac u općini Velika Kladuša.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda Velika Kladuša izvršen je pretres osumnjičene osobe i tom prilikom su pronađene dvije stabljike zeljaste biljke koje asociraju na biljnu vrstu “Cannabis sativa L”, dok su u garaži pronađene dvije grane osušene zeljaste biljke koje također asociraju na “Cannabis sativu L”, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK).

Nakon upoznavanja s predmetom, dežurni tužilac Tužilaštva USK je djelo okvalificirao kao krivično djelo iz čl. 238. KZ F BiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, te naredio nastavak kriminalističke istrage nad osumnjičenom osobom.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.