U Velikoj Kladuši uhapšena tri instruktora vožnje, uzimali novac za polaganje vozačkih ispita


Prema informacijama iz MUP-a USK u današnjoj akciji uhapšena su tri instruktora za polaganje vozačkih ispita koji su od kandidata uzeli novac kako bi ih pustili na praktičnom ispitu.

“Uhapšena su tri instruktora prilikom primanja mita i akcija je još uvijek u toku”, kazala je za Klix.ba Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Pripadnici Specijalne policije MUP-a Unsko-sanskog kantona u aprilu prošle godine su uhapsili koordinatora Komisije za polaganje vozačkih ispita Nermina Ćoralića, inače zaposlenika Kantonalnog ministarstva obrazovanja, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlasti.

Osim Ćoralića, tada su uhapšena i trojica članova te Komisije, a na teret im se stavlja da su sudjelovali u nezakonitom izdavanju vozačkih dozvola za određenu cijenu, te time pribavili imovinsku korist čiji iznos tek treba biti utvrđen.

Iz MUP-a USK tada su najavili da je spisak upletenih u malverzacije oko polaganje vozačkih ispita i nelegalnog rada autoškola mnogo veći, no Galić nam nije otkrila da li se radi o nastavku te akcije.

 //klix


0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...