Ubica iz BiH vjerovatno neće odgovarati za počinjena ubistva


GRAC – Alen Rizvanović (26), porijeklom iz BiH, koji je ubio troje ljudi, uključujući i četvorogodišnjeg dječaka, vjerovatno neće zakonski odgovarati za ove smrti ukoliko se definitivno utvrdi da je bio u stanju nervnog rastrojstva. Jirgen Miler, njemački profesor forenzičke psihijatrije i psihoterapije, posljednji je u nizu eksperata koji su donijeli sud o mentalnom stanju Rizvanovića, inače porijeklom iz Bihaća. Naime, prethodna dva eksperta su se razmimoilazila u procjenama njegovog duševnog stanja, a iz Tužilaštva će tek nakon pregleda Milerovog izvještaja zaključiti o podizanju optužnice.

Naime, Miler je u svom izvještaju naveo da Rizvanović pati od paranoidne šizofrenije, te da je u takvom stanju i izveo napad 20. juna 2015. godine. Sva tri eksperta su se saglasila da je napad počinjen u stanju duševnog rastrojstva, te da postoji visok rizik da će se i u budućnosti slično ponašati. Kristijan Krošl, državni tužilac, kaže da tek treba da pregleda posljednji izvještaj dr Milera, te da će u narednim sedmicama odlučiti da li će podići optužnicu za ubistvo ili pokušaj ubistva. Krošl je austrijskim medijima potvrdio da se u ovakvim slučajevima osobe šalju u psihijatrijske ustanove, ali da tek treba da odluče šta će učiniti u Rizvanovićevom slučaju.

I njegova supruga Elena je u intervjuu austrijskim medijima potvrdila da se radi o neuravnoteženoj osobi, da joj je prve godine braka oduzeo pasoš, te je tretirao kao roba.***0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...