Ubice policajaca na slobodi, tapka li istraga u mjestu

Avaz

Policijske agencije u BiH još pokušavaju rasvijetliti brutalno ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića koje se desilo prije 12 dana u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Čistači metaka

Do sada, osim hapšenja i pritvaranja Srećka Trifkovića iz Istočnog Sarajeva, javnosti nije poznato dokle je stigla istraga. Ročište u Kantonalnom sudu Sarajevo na kojem se raspravljalo o Trifkovićevom pritvoru održano je iza zatvorenih vrata, pa je nepoznato šta se tačno Trifkoviću stavlja na teret.

Istražitelji i uopće svi koji rade na ovom slučaju zakopčani su do grla, s objašnjenjem da je to u „interesu istrage“. Pitanja koja građani postavljaju se roje, a odgovora i polaganja računa javnosti nema.

Jedno od pitanja jeste i ko je vlasnik automobila Golf 6 s hrvatskim registarskim tablicama iz Krapine koji su navodno ubice pokušale ukrasti. Je li to vozilo vještačeno i otkud informacije da se prilikom pokušaja krađe pokvarilo? Je li vlasnik vozila saslušan, a kako saznajemo, to se nije desilo bar do određivanja jednomjesečnog pritvora Trifkoviću.
Sumnja je tim veća, jer istražitelji nisu pronašli ni tragove DNK na mjestu zločina.

Otvoreno je i pitanje zašto je iz policije odmah lansirana informacija da iza ubistva policajaca stoji automafija. Prema nekim nezvaničnim pričama koje Sarajevom kruže posljednjih dana, ne bi bilo iznenađenje da likvidacija policajaca ima veze s narkodilerima, pa i s pripremom nečije likvidacije, a kriminalcima je trebalo vozilo za bijeg.

Javnost traži odgovore i na pitanje kako je moguće da je na mjestu zločina pronađena samo jedna čahura, a ubica je ispraznio cijeli šaržer. Znači li to da je pucano iz automobila u pokretu pa su čahure ostale u vozilu ili su ubice imale čistača metaka. I dalje nema odgovora na pitanje šta je bilo s crnim Rextonom koji je imao blinkere, policijska svjetla, i zašto se o tome šuti.

Gdje vode kraci

Nije bez smisla ni još otvoreno pitanje mogu li tragovi dovesti do nekih ljudi iz policije.

Stječe se utisak da nezapamćeni zločin sve više blijedi pa je i zbog toga neophodno da se slučaj hitno i potpuno rasvijetli, a ubice ulove. Sve u svemu, tapka li istraga u mjestu i 12 dana nakon zločina pa je zbog toga sarajevska policija zatražila pomoć američkog FBI-ja, ostaje da se vidi.

Šta je rekao Trifkovićev automehaničar

Nezvanično saznajemo da je pala u vodu teza da se uhapšeni i pritvoreni Srećko Trifković raspitivao za dijelove Golfa 6 koji su mu potrebni za njegovo vozilo i da je to jedan od razloga zašto je pokušana krađa automobila.

To je, navodno, srušio Trifkovićev automehaničar, koji je saslušan prije nekoliko dana u Tužilaštvu KS. On je kazao da je Trifković mjesec prije ubistva sarajevskih policajaca dovezao svoj automobil na servis i uredno platio popravku i nove dijelove.

Tri nova napada na policajce

Od ubistva dvojice policajaca dogodila su se tri napada na policijske službenike u Sarajevu. Dan poslije ubistva Šehovića i Vujinovića, otac i sin Haris i Dino Ibrahimović napali su policajce na Ilidži i nanijeli im povrede, a prekjučer su zabilježena dva nova slučaja, zbog čega su uhapšene 37-godišnjakinja i maloljetnica, 17-godišnjakinja. Ta dva slučaja nemaju veze jedan s drugim.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...