Francuski prvoligaški klub Rems saopćio je da je dugogodišnji klupski ljekar Bernard Gonzales (Gonzalez) izvršio samoubistvo nakon što mu je dijagnosticiran koronavirus, prenosi AFP.

– Devastirani Rems plače zbog Bernarda Gonzalesa. Ne samo klub, već i stotine ljudi u Remsu – navodi se u saopćenju koje je objavio član francuske Lige 1.

Gradonačelnik Remsa Arno Robine (Arnaud Robinet) rekao je da je 60-godišnji ljekar u klubu radio više od 20 godina.

– Rečeno mi je da je doktor Gonzales ostavio bilješku u kojoj je spomenuo da je bio pozitivan na test na COVID-19 – rekao je Robine. 

Medicinski izvori također su potvrdili za AFP postojanje ovog pisma, ali su dodali da se „ljekar prije dva dana pojavio u dobrom raspoloženju“.

Predsjednik kluba Žan-Pjer Kajlo (Jean-Pierre Caillot) rekao je da je “zapanjen” vijestima. 

– Ova pandemija pogodila je Rems u srce. Napustila nas je sjajna ličnost i sjajan profesionalac – rekao je Kajlo.

Tokom pandemije koronavirusa u Francuskoj umrlo je više od 8.000 ljudi.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Ubio se ljekar francuskog kluba nakon što je saznao da je zaražen koronavirusom / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.