Vođa „škaljarskog klana“ Igor Dedović (43) i jedan od njegovih najbližih saradnika Stevan Stamatović (43) likvidirani su u restoranu u Atini naočigled svoje maloljetne djece i supruga, u znak odmazde za ubistvo Marka Vukovića (41), koji je kum vođe suparničkog „kavačkog klana“ Radoja Zvicera, sumnjaju istražitelji. 

Vuković je ubijen u petak ispred škole na Bežanijskoj kosi u Beogradu, dok mu je na zadnjem sjedištu BMW sjedelo troje djece. Po istom scenariju, pred djecom i u identično vreme, u 18.30, ubijeni su i Dedović i Stamatović.

Sumnja se da su „kavčani“ pratili Dedovićevu i Stamatovićevu suprugu do Atine, ali da su donjeli odluku da se likvidacija desi baš kobne večeri, u prisustvu porodica, pošto je u Beogradu pred djecom ubijen Vuković.

Podsetimo, četvorica napadača mirno su ušetala u restoran. Dvojica su odmah prišla stolu za kojim su sedeli „škaljarci“ i iz blizine ispalila 25 hitaca u glavu Dedoviću i Stamatoviću, dok su druga dvojica motrila na goste. U pucnjavi je ranjena i Stamatovićeva supruga Mileva. Grčki mediji prenjeli su da je večera tokom koje su ubijeni „škaljarci“ bila oproštajna, jer je trebalo da se supruge s djecom narednog dana vrate u Crnu Goru.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Ubistvo “škaljaraca” u Atini je osveta za likvidaciju u Beogradu? / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.