Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da 26 djece iz banjalučke Osnovne škole “Branko Ćopić” i 12 nastavnika ove škole nisu zaraženi koronavirusom.

Šeranić je rekao da su se učenici, koji idu u razred s djetetom kod kojeg je utvrđen virus, kao i nastavnici, javili u Dom zdravlja te da su im uzeti brisevi, nakon čega je utvrđeno da su svi nalazi negativni.

– U ovom trenutku, najvažnije je zdravlje djece, njihovih roditelja i nastavnika – naglasio je ministar. 

On je istakao da je prvi slučaj zaraze očekivan i ako bude novih slučajeva, očekuje se da ih neće biti mnogo.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Učenici i nastavnici OŠ “Branko Ćopić” u Banjoj Luci nemaju koronavirus / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.