Učenici IIIc JU “Medicinska škola Bihać” aktivni su na polju turizma, migrantske krize, te ne žele da budu nijemi posmatrači problema koji uključuju građane USK. “I USK je dio BiH” je tema ovogodišnjeg predstavljanja u sklopu projekta “Ja građanin”.

Kako kažu, zalažu se za rješenje sa migrantskom krizom,poboljšanju infrastrukture te unapređenju turizma,za koje USK ima predispozicije.

U njihovom radu možete vidjeti i njihove bedževe,letke koje dijele,njihove stranice,a rade i na intervjuima sa osobama nadležnim za njihovu temu.

“Prethodnih par mjeseci razmotrili smo da je idealan način da pridonesemo bar možda nešto malo, malo ali dovoljno da ulijemo svima nadu da bolje postoji ukoliko se dovoljno potrudimo, upravo predstavljanje na ovom takmičenju. Kroz naš projekat uvidjeli smo razne probleme kojima se susreće ovaj kanton.”

S obzirom na situaciju trenutnu s virusom koji nas je zadesio, samim tim dosta je otežao već teško stanje, možda ne možemo u punoj snazi da se prihvatimo posla ali naravno može onoliko koliko je u našoj moći.

Kanton broj 1 u mislima i srcu.

Možete nas pronaći na našoj Facebook stranici: I USK je dio BiH i na Instagramu pod istim nazivom.

U toku je naša peticija,koju bi voljeli da ispunite i da nam pomognete u našem radu.

Anketu uradite ovdje

Izvor: Biscani.net