Redakciji portala Biscani.net javili su se učenici IIIc razreda Medicinske škole u Bihaću te nam kazali da žele predstaviti svoju temu “Neću da budem ko(vid) mašina koju rade kroz Civitasov projekat “Ja građanin”.

Učenici Medicinske škole Bihać, IIIc razreda nam predstavljaju svoj projekat u sklopu Civitasa “Ja građanin” sa temom “Neću da budem ko(vid) mašina”.

U nastavku pročitajte šta su poručili te šta im je cilj, i kako žele raditi svoj projekat.

U toj temi učenici žele doći do poboljšanja odvijanja praktične nastave, koja više nije efikasna kao prije pojave covid-19 virusa. Trenutno se praksa 3. i 4. razreda medicinske škole odvija u učionicama Gimnazije Bihać, bez bilo kakvog materijala i prakse, prisutan je samo teorijski dio. Smatraju da ovo zvanje nije kompletno bez aspekta praktične nastave. Praktični dio je najvažniji dio obrazovanja za buduće medicinske radnike čiji je posao u budućnosti da pomažu i budu tu za one koji od njih očekuju pomoć. Ne žele riskirati zdravlje bolesnika uzrokovano nedostatkom praktičnog znanja u budućnosti.

Učenici su svjesni trenutne situacije sa covid-19 virusom i zbog toga se pridržavaju svih epidemioloških mjera u školi, također jer ne žele riskirati zdravlje sebe i drugih u svojoj okolini. Što rezultira time da u Medicinskoj školi gotovo nikako nema zaraženih covid-19 virusom.

Cilj učenika jeste da se obezbijedi kabinetska nastava uz sav potreban materijal i uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Također im je u cilju da se učenici vrate na praktičnu nastavu u zdravstvene ustanove na početku nove 2021/22 školske godine, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Učenici vrijedno rade kako bi došli do ostvarenja svog cilja.

Budite im podrška na njihovom putu i odradite anketu koja će im pomoći u projektu:

OVDJE URADITE ANKETU

Izvor: Biscani.net