Učenici Medicinske škole u projektu “Trend je biti frend”: Smanjiti učestalog vršnjačkog nasilja i posljedice istog

Biscani.net

Portal Biscani.net je proteklih dana predstavljao projekte učenika trećih razreda Medicinkse škole u Bihaću koje se realizuju kroz projekat CIVITAS-a “Ja građanin”.

– “Projekt građanin”/ “Ja građanin” je praktični dio Civitas programa. Učenici su ohrabreni da odaberu problem iz svoje zajednice, da istraže postojeće mjere javne politike, da razviju svoja rješenja koja predstavljaju nadležnim institucijama, i da kreiraju akcione planove za implementaciju svojih rješenja.

“Trend je biti frend” naziv je projekta učenika IIIe razreda Medicinske škole u Bihaću, koji ima za cilj smanjenje vršnjačkog nasilja.

“U sklopu projekta CIVITAS-Ja građanin, tema s kojom se bavimo jeste “Trend je biti friend”. Prvenstveno, cilj naše teme je da smanjimo učestalost vršnjačkog nasilja i samim tim smanjimo i posljedice istog.”

Oni smatraju da bi problematiku vršnjačkog nasilja mogli riješiti kroz razgovore s psiholozima, u koje bi se uključili i učenici, ali i roditelji.

“Smatramo da bi nam u tome znatno pomogao razgovor s psihologom, neke edukacije u sklopu škole, gdje ne bi bili uključeni samo učenici već i roditelji.”

Jedan od ciljeva projekta “Trend je biti frend” jeste i taj da tema dođe do što veće mase ljudi koja će se i sama zapitati da li imaju sličan problem.

“Sve ovo je nešto što mi kao učenici možemo doprinijeti ovom gradu.”

Izvor: Biscani.net

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...