Dan državnosti Bosne i Hercegovine, danas su, na sebi svojstven način čestitali i učenici Prve sanske škole.

Učenici ove obrazovne ustanove, obučeni u boje zastave svoje domovine, s šalovima i zastavama Bosne i Hercegovine, danas su prošetali od svoje škole do Trga ljiljana.

Potom su na Spomenik oslobodiocima Sanskog Mosta položili cvijeće, te se prisjetili i odali počast svima koji su ugradili svoje živote u temelje slobode našeg grada i države. Prije toga, u prostorijama ove osnovne škole održan je čas istorije te su učenici upoznati sa svim istorijskim dešavanjima koja su vezana za 25. novembar Dan državnosti BiH. U Mrkonjić Gradu je 25. novembra 1943. godine održano Prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a i na tom istorijskom događaju udareni su temelji moderne državnosti naše zemlje na kojima ona i danas počiva.

Izvor: RTVSANA

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.