Portal Biscani.net je proteklih dana predstavljao projekte učenika trećih razreda Medicinkse škole u Bihaću koje se realizuju kroz projekt CIVITAS-a “Ja građanin”.

– “Projekt građanin”/ “Ja građanin” je praktični dio Civitas programa. Učenici su ohrabreni da odaberu problem iz svoje zajednice, da istraže postojeće mjere javne politike, da razviju svoja rješenja koja predstavljaju nadležnim institucijama, i da kreiraju akcione planove za implementaciju svojih rješenja.

Kako bolan nema Bosne? – naziv je projekta učenika IIId razreda Medicinske škole u Bihaću, koji ima za cilj poboljšati i promovisati turizam BiH, a ponajviše turizam USK-a.

“Naša tema za projekt “Građanin” jeste turizam Bosne i Hercegovine pod simboličnim nazivom KAKO BOLAN NEMA BOSNE?! Mi želimo poboljšati i promovisati turizam BiH, a najviše turizam USK-a. Ne želimo više da u očima stranih turista Bosna i Hercegovina bude prepoznatljiva kao zemlja rata, nasilja, korupcije te lošeg političkog stanja, nego kao zemlja turizma, jer BiH ima ogromna prirodna bogatstva i ljepote koje su na neki način zanemarene i nedovoljno cijenjene, a upravo ta bogatstva mogu našoj državi donijeti veliki profit.”

Njihov rad kroz projekt Građanin možete pratiti putem facebook stranice Kako bolan nema bosne

Podržite nas i vjerujte u nas, jer kao što jedna izreka kaže: “Mnogo malih ljudi na mnogo malih mjesta koji naprave mnogo malih koraka, mogu promijeniti svijet.”

Izvor: E. Hasanagić / Biscani.net