Učiteljica dobila otkaz zbog fotkanja za modnu agenciju


Gemma Laird iz Velike Britanije ima 21 godinu, a donedavno je radila kao učiteljica, dok jedan zabrinuti tata nije pronašao njene slike na internetu u kojima pozira u donjem rublju.

Gemma pozira za modnu agenciju Lexi Fashions u slobodno vrijeme, što je zabrinutog tatu jako zasmetalo, piše Metro.

“Direktorica me pozvala u svoj ured i rekla da je jedan roditelj otkrio da poziram u slobodno vrijeme i prijavio me zbog toga”, prisjeća se Gemma koja je majka četvorogodišnje djevojčice.

“Rečeno mi je da ne žele narušiti ugled škole jer bi ljudi izgubili poštovanje prema školi da saznaju za moje izvanškolske aktivnosti. Rekla je i da neke učenice imaju nisko samopouzdanje i da bi im ga moje slike u donjem rublju mogle dodatno narušiti”.

“Rekla je da ne želi da njene mlade učenice misle kako je prihvatljivo biti model. Zbog njenih sam se riječi osjećala jeftino i kao da sam prostitutka. Nečuveno!”, objasnila je nesuđena učiteljica za Metro nakon što joj je uručen otkaz.

U službenom saopćenju, direktorica škole je objasnila zašto je mlada učiteljica dobila otkaz nakon samo sedam dana od kada se zaposlila:

“Skrenuta nam je pažnja na slike koje nisu primjerene i koje ne odgovaraju visokim standardima naše škole”. Pogledajte u galeriji o kakvim se fotografijama radi…0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...