Učiteljica na kontrolnom jednom dječaku ostavila komentar zbog kojeg sada hiljade ljudi traže njen otkaz

Avaz.ba

Jedna profesorica matematike naljutila je oca učenika trećeg razreda do te mjere da je otac pokrenuo peticiju kojom je pozivao na njen otkaz.

Naime, u testu na kojem je profesorica tražila od učenika da riješe što više zadataka u tri minuta, dječak je u predviđenom roku odgovorio na 13 od ukupno 60 zadataka. Međutim, kako nije bila impresionirana njegovim rezultatom, profesorica je napisala komentar koji baš i nije pedagoški.

– Jadno je da si u tri minuta riješio samo 13 zadataka – napisala je ona, prenosi Blic.rs.

Kris Piland (Chris Pilland), otac školarca, bio je toliko ogorčen ovakvim pristupom da je pokrenuo peticiju za suspendiranje profesorice i do sada je prikupio više od 15.000 potpisa. 

Kako se navodi, on smatra da se dijete ne može motivirati ovako grubim pristupom, a sa njim se slažu i mnogi drugi koji su peticiju vidjeli na društvenim mrežama.

– Nijedan učitelj nema pravo da piše tako strašne komentare o radu malog djeteta – zaključio je jedan korisnik Facebooka.

Učiteljica je trenutno pod istragom, a direktorica škole Rouz Miniti objasnila je da se radi o kadrovskom pitanju i da će na temelju činjenica i dokaza učiniti ono što je najbolje za učenike, nezavisno od pritisaka sa društvenih mreža.

(Autor: Avaz)