Na istoj lokaciji 2011. godine vjenčali su se princ Vilijam (William) i Kejt Midlton (Kate Middleton). Italijanski biznismen Moci zaprosio je Beatris u septembru prošle godine tokom njihovog boravka u Italiji, a vrijednost prekrasnog dijamanta koji joj je darovao procjenjuje se na 100 hiljada britanskih funti.

Budući da se radi o proljetnom vjenčanju, upitno je hoće li princeza Beatris slijediti trendove i odabrati neku od vjenčanica iz proljetne kolekcije dizajnera.

Datum vjenčanja mlađe kćerke princa Endrua (Andrew), osumnjičenog u skandalu o seksualnom napastovanju maloljetnica, dva puta je odgađan. Nekoliko sedmica se u palači razmatrala odluka o vjenčanju unuke kraljice Elizabete. Zbog spomenutog skandala pomaknuli svoj datum vjenčanja i to ih je veoma uznemirilo.

U saopćenju iz palače stoji da će princ Endru odvesti svoju kćerku do oltara i predati je budućem suprugu.

– Njeno visočanstvo, kraljica Elizabeta blagoslovila je i odobrila ceremoniju – napisali su u izjavi.

Britanska javnost jedva je dočekala ove vijesti te su odmah počeli komentirati da će konačno u žiži javnosti biti neko drugi osim Megan Markl (Meghan Markle) te da će ovo vjenčanje sigurno biti veoma spektakularno, zbog čega će Megan biti ljubomorna. S druge strane, ima i onih koji kažu da bi trebalo „sirotu” Megan Markl makar u ovom slučaju ostaviti na miru.

Budući mladoženja, iako nije na glasu kao veliki zavodnik, Edo, kako ga odmilja zovu, ima intrigantnu prošlost, koja nije bajkovit preduvjet za ulazak u kraljevsku porodicu. Prije četiri godine zaručio se Amerikankom kineskog porijekla Darom Huang, s kojom su ga vezali i poslovni interesi. Dara je, naime, arhitektica, ima vlastitu firmu te brojne renomirane klijente. Dvije godine nakon zaruka Dara i Edo postali su roditelji malenog Kristofera (Christopher).

Naizgled idilična ljubavna priča i mlada porodica raspala se svega nekoliko mjeseci prije nego što se Mapeli počeo zabavljati s britanskom princezom.

Koliko se sve brzo odvilo, dokazuje i činjenica da ostavljena Dara nije objavila ni vlastitim roditeljima da se razvela od nevjenčanog supruga i oca svog djeteta. Iako mu je otac Italijan, Eduardo s britanskim državljanstvom nema pravo na grofovsku titulu. 

Još neki poznati parovi isti su datum odabrali za svoje vjenčanje.

Supermodel devedesetih Sindi Kraford (Cindy Crawford) i njen suprug Rendi Gerber (Rande) vjenčali su se 29. maja 1998. godine. Engleska glumica Tamzin Outvajt (Outhwaite) i njen bivši suprug Tom Elis (Ellis) sudbonosno „da“ izrekli su 2006. godine, a glumac Tofer Grejs (Topher Grace) i njegova odabranica Ešli Hinšou (Ashley Hinshaw) 2016. godine.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Udaje se najdraža unuka kraljice Elizabete II / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.