Udruženja “Djeca djeci” iz Švedske i Ljuti Krajišnici posjetili malog Kemala


Članovi Udruženja “Djeca djeci” iz Švedske i Udruženje Ljuti Krajišnici, jučer su odlučili posjetiti porodicu Kovačević u Bosanskoj Krupi. Ovom prilikom uručili su im skromne poklone ali svrha njihove posjete je u nečem ljepšem i humanijem, naime Alan Kljajić predstavnik Udruženja “Djeca djeci” iz Švedske i pokretač akcije Amir Abdaković došli su da upoznaju malog Kemala i daju podršku roditeljima u daljem liječenju Kemala.

Nakon niza akcija koje su uspješno obavili Humanitarna organizacija “Djeca djeci” iz Švedske je uspješno skupila pomoć šestogodišnjem dječaku Kemalu Kovačeviću, dječakov vid je bio ugrožen i bila mu je potrebna operacija očiju.

Članovi organizacije su za kratko vrijeme skupili dio sredstava oko 7000 eura koji je bio potreban za operaciju i liječenje, stupili u kontakt sa bolnicom “Sveti vid” zakazali i platili pregled za malog Kemala. Na jednom oku potrebno je ukloniti dioptriju od minus 4, a na drugom oku potrebno je operisati očni živac koji je pukao.

Odlučeno je da mali Kemal bude podvrgnut sa tri operacije koja je jedna već uspješno urađena, te se na kontroli zakazanoj za 13.02 očekuje nalaz i mišljenje specijalista o daljem liječenju Kemala.

Predsjednik Udruženja “Djeca djeci” iz Švedske zahvaljuje se svima koji su učestvovali u akciji i naglašava da samo zajedno i uz pomoć sviju nas možemo bar donekle ublažiti patnju nesretne djece i ostvariti neki svoj unutrašnji mir pomažući bespomoćne i siromašne:”Hvala vam svima! Uspjeli smo spasiti Kemalove okice!”

Humanitarna odrganizacija “Djeca djeci” osnovana je u aprilu 2013. godine u Švedskoj. Cilj organizacije je poboljšanje životnih uslova djece u BiH, a njeni su članovi ljudi čije srce kuca za domovinu, a rasuti su širom Evrope.

//krupljani.ba0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...